Begin 2019 ben ik samen met Linda Grool (samen vormen wij LenS Fotografie) een samenwerking aangegaan met het project Viruskenner. We hadden natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat de hele wereld een jaar later in de ban zou zijn van een virus, het Corona virus. Viruskenner is een initiatief van het Viroscience lab en Cirion Foundation. Het project wil basis en middelbare scholieren kennis op laten doen over virussen. Hoe verspreiden virale infecties zich, wat is het effect er van op het menselijk en dierlijk lichaam en vooral: hoe kan voorkomen worden dat mensen ziek worden? Het Corona virus maakt wel heel duidelijk hoe noodzakelijk en relevant het Viruskenner project is! 

Ik heb me gericht op wat het virus bij mensen doet. Wat gebeurt er met je als je getroffen wordt door een virus? De basis voor de serie In Sickness and in Health zijn beelden die ik maakte van een dans gemaakt en geregisseerd door choreograaf Peter Leung van House of Makers. Peter regisseerde dansers Collin Walmsley, Tess Sturmann en Clara Superfine terwijl ik de bewegingen met de camera vastlegde. Deze beelden zijn verwerkt tot een moving image en stills hiervan vertellen het verhaal van de mens als de host van het virus.

Linda van LenS-Fotografie heeft zich vooral verdiept in het onbekende virus, wat is een virus, hoe ontstaat het, hoe beweegt het  en hoe vermenigvuldigt het zich? Dit soort vragen en de antwoorden daarop vormen de bouwstenen waarmee Linda vervolgens haar beelden vormgeeft. Zoals altijd in haar werk worden de beelden opgebouwd met verschillende lagen zelf-gefotografeerd  materiaal. Haar serie Virum Ignotum vertelt ze het verhaal van het virus.

Vervolgens hebben wij met delen van onze beelden weer nieuwe beelden samengesteld die het verhaal van het virus en de host vertellen. Een verhaal dat soms beangstigend, soms hoopvol, soms betoverend, soms verdrietig, soms ontregelend en soms uitdagend is. De hele serie Virus and Host an impossible lovestory is te zien op de LenS fotografie website

www.lens-fotografie.nl

Viruskenner is een initiatief van het Viroscience Lab en Cirion Foundation voor meer informatie kijk op www.viruskenner.nl. 

Voor de Medfacts popcast van Bob Krijnen en Joop Arends zijn Linda Grool en ik geinterviewd over onze serie Virus and Host, an impossible lovestory. In deze leuke en informatieve podcast hoor je alles over de totstandkoming van de fotoserie maar ook over het ontstaan van LenS Fotografie. www.medicalinnovationcompany.com

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: