Samen met drie collega kunstenaars; Jeroen Luijt, Linda Grool en Ruben Pest ben ik aan de slag gegaan met het thema "het geweten". Dit heeft vier zeer verschillende en spannende interpretaties van het thema opgeleverd. 

Het geweten; de scheidsrechter tussen intuïtie en verstand en tussen het (al dan niet aangeleerde) besef van goed en kwaad. Het geweten kan zich op verschillende manieren laten zien, als demonen die zich op ongewenste manieren aan je openbaren als je je ergens schuldig over voelt of voor schaamt, maar ook als een zoet stemmetje wat je af en toe goede raad influistert of trots op jezelf laat zijn. 

Voor mij is het geweten is iets wat opspeelt als je niet tevreden bent over je eigen handelen. Gevoelens als schuld en schaamte herinneren je aan iets waar je niet trots op bent, zaken die je hebt nagelaten of juist niet had moeten doen. Mensen of dieren die je slecht behandeld hebt of die je links hebt laten liggen terwijl ze je hard nodig hadden. Vooral schuldgevoel is een onderdeel van het geweten wat plotseling kan opspelen, het kan je overvallen. 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: